پیشروی دانشگاههای برزیل در آمریکای لاتین

به گزارش خبرگزاری آنا، در آخرین نسخه رتبهبندی QS World University Rankings، برزیل به عنوان پیشرو آمریکای لاتین شناخته شد و با ۳۸۰ ورودی از ۳۱ دانشگاه، نقش مهمی در منطقه ایفا کرد. با این حال، این آمار نشان میدهد که تنها ۸٪ از ورودیهای برزیلی (۳۱ مورد) صعود کردهاند، در حالی که ۴۹٪ (۱۸۹ مورد) سقوط کردهاند و ۳۲٪ (۱۲۰ مورد) در رتبه خود ثابت ماندهاند. همچنین، ۴۳ ورودی برای اولین بار در این رتبهبندی قرار گرفتهاند.
برزیل تنها دانشگاه آمریکای لاتینی را در ۱۰ رتبه برتر جهان دارد و در لیست ۲۰ دانشگاه برتر نیز با دو ورودی حضور دارد. با این حال، مکزیک (۱۷ ورودی) و شیلی (۱۶ ورودی) در رتبهبندی ۵۰ دانشگاه برتر از برزیل پیشی گرفتهاند. در میان ۲۵ دانشگاه برتر نیز مکزیک با هفت ورودی، بالاتر از برزیل و شیلی که هر کدام چهار ورودی دارند، قرار گرفته است.
در مجموع، برزیل با ۶۹ ورودی، بالاترین تعداد دانشگاه را در لیست ۱۰۰ دانشگاه برتر منطقه دارد. مکزیک با ۴۸ ورودی و شیلی با ۵۲ ورودی در ردههای بعدی قرار دارند. Universidade de São Paulo با ۵۴ ورودی رتبهبندی شده، بیشترین تعداد ورودی را در منطقه دارد و در رشتههایی مانند مهندسی نفت (رتبه نهم جهانی) و دندانپزشکی (رتبه ۱۳ جهانی) بالاترین موقعیتها را به دست آورده است.
رشتههای تاریخ هنر و علوم انسانی نیز از نقاط قوت منطقه به شمار میروند. دانشگاههای Tecnológico de Monterrey و Universidade de São Paulo در باند ۲۱-۵۰ تاریخ هنر قرار دارند. همچنین، Pontificia Universidad Católica de Chile (UC) در رشته هنر و علوم انسانی در رتبه ۲۱ جهانی قرار گرفته است.
آرژانتین نیز پیشرفتهای چشمگیری داشته است. Universidad Nacional de Córdoba در رشته هنر و علوم انسانی و Universidad Austral در رشته علوم اجتماعی و مدیریت، از دانشگاههایی هستند که بیشترین پیشرفت را در آمریکای جنوبی تجربه کردهاند. در کلمبیا، مهندسی نفت Universidad Nacional de Colombia پنج پله صعود کرده و به رتبه ۳۲ جهانی رسیده است.
با این حال، سال جاری برای دانشگاههای آمریکای لاتین چالشبرانگیز بوده است. تقریباً تمام کشورهای منطقه کاهش خالصی در موقعیتهای رتبهبندی خود داشتهاند. برزیل با نوسان ۴۱ درصدی، شیلی با ۳۸ درصد، مکزیک با ۳۴ درصد، کلمبیا با ۱۷ درصد و آرژانتین با ۲۴ درصد کاهش عملکرد، در معرض تغییرات منفی قرار گرفتهاند.
علیرغم برخی داستانهای موفقیت فردی در سراسر آمریکای لاتین، نتایج کلی نشاندهنده کاهش در موقعیتهای رتبهبندی در سراسر منطقه است.
کاهش شهرت آکادمیک یکی از دلایل اصلی این وضعیت است. به عنوان مثال، در شیلی ۶۲ درصد از ۲۰۱ ورودی در شاخص شهرت آکادمیک سقوط کردهاند و در برزیل ۵۹ درصد از ۳۳۳ ورودی کاهش یافتهاند.
دانشگاههای آمریکای جنوبی باید برای بهبود وضعیت خود، مشارکتهای پژوهشی خود را گسترش دهند، با دانشگاههای بینالمللی در پروژههای نوآورانه همکاری کنند و اهداف استراتژیک خود را در حوزه تأثیر پژوهشی تقویت نمایند.
انتهای پیام/